Cupa Regelui la Oină – Ediţia 2

 

Iată-ne laediţia 2 a evenimentului Cupa Regelui la Oina. A fost, cu adevărat,  un regal de oină. Publicul, prezent în număr mare în tribune, iar cele două echipe au prestat un joc spectaculos. Echipa declarată învingătoare a fost Straja București, care s-a impus cu scorul final de 23-19 (16-9 la pauza), în fața formației Frontiera Tomis Constanța.

Printre invitaţii evenimentului s-au numărat şeful onorific al Casei Majestății Sale, dl Andrew Popper, şi directorul Casei Majestății Sale, dl Ion Tucă. După prezentarea echipelor şi intonarea Imnului Naţional al României și a Imnului Regal, dl Andrew Popper a dat startul oficial al competiţiei. Trofeul pentru competiţia din acest an a fost creat din cristal, de către artistul sticlar Ion Tămâian din Șelimbăr, Sibiu.

Federaţia Română de Oină împlineşte în 2014 un an de când se află sub Înaltul Patronaj al Majestăţii Sale Regelui Mihai I.

La ediţia din acest an, meşterii populari sosiţi din diferite colţuri ale ţării, în parteneriat cu Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” şi Federaţia Română de Oină, au expus obiecte în cadrul unui târg de meșteșuguri tradiționale.

O atracţie specială a fost reprezentată de meciul vedetelor. Dintre personalitatile care au acceptat provocarea Iubesc Oina! am enumera pe Marian Drăgulescu, Monica Iagăr, Ruxandra Dragomir, Matteo, Alina Dumitru, Andrei Duban, Haralambie Dumitraş, Avocatul Cristian Ene, Ion Tămâian, Dan Cruceru, Şerban Copot, Amatto Zaharia (preşedinte FRKempo), Lucian Băroiu (preşedinte FRKarate), Virgil Stănescu, Laura, Ruxandra Dragomir şi multe altele. De asemenea, au beneficiat de un trofeu de cristal, foarte asemănător cu cel al competiţiei oficiale. S-au simţit bine şi nu credeau că se vor bucura atât de mult de această experienţă. Îi mai aşteptăm alaturi de noi.

Galerie foto AICI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *