OINA sub Înaltul Patronaj al Majestaţii Sale Regelui Mihai I al României

O altă filă din istoria oinei s-a consumat la Sinaia, în Sala Tronului, a Castelului Peleş, în data de 24 Matie 2013. Ceremonia prin care Federaţia Româna de Oină a primit din partea Casei Regale brevetul care atestă faptul că oina îşi desfasoară activitatea sub Înaltul Patronaj al Majestatii Sale Regelui Mihai I.

Brevetul a fost primit de preşedintele federaţiei – Nicolae Dobre din partea Alteţei Sale Regale Principele Radu, reprezentantul Majestăţii Sale Regelui Mihai I.

Preşedintele Federaţiei Române de Oină, Nicolae Dobre, i-a dăruit Alteţei Sale un nou model de tricou cu însemnele regale şi tradiţionale româneşti, un baston şi o minge de oină.

Nicolae Dobre, preşedintele Federaţiei Române de Oină: „Este o mare onoare pentru noi faptul că Familia Regală, care promovează valorile naţionale, a acceptat să acorde acest titlu Federaţiei Române de Oină. Brevetul semnifică recunoaşterea sportului nostru ca valoare naţională. Casa Regală a fost întotdeauna alături de oină. Evenimentul de la Sinaia, desfăşurat într-un loc cu încărcătură istorică, ne-a oferit nouă, oiniştilor, un prilej de mare sărbătoare prin înmânarea Înaltului Patronaj al Majestăţii Sale Regelui Mihai I. Ne bucurăm pentru faptul ca sportul a fost reprezentat la cel mai inalt nivel la ceremonie prin prezenta doamnei Gabriela Szabo – Ministrul Tineretului şi Sportului şi a domnul Alin Petrache – preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, alături de fostul mare jucător de oină Nicolae Păsărică, reprezentanţi ai cluburilor şi parteneri ai noştri”.

Galerie foto AICI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *